Pages

Monday, June 20, 2016

Whiskey brownies

Voor het behalen van mijn rijbewijs, besloot ik te trakteren op het werk. Omdat deze chocolade brownies altijd al in de smaak vielen, besloot ik deze nogmaals te maken.

Wat hebben we nodig:
  • 250 g boter in stukjes
  • 200 g donkere chocolade in stukjes
  • 375 g suiker
  • 250 ml whiskey (ik nam 125 ml whiskey en 125 ml water)
  • 1 theelepel oploskoffie
  • 185 g bloem
  • 60 g zelfrijzende bloem
  • 40 g ongezoet cacaopoeder
  • 2 eieren opgeklopt tot luchtig
  • 3 eetlepels whiskey om te besprenkelen
  • Voor het glazuur: 80 ml room + 90 g donkere chocolade

Plan van aanpak:

Eerst de oven voorverwarmen op 160 graden en een 20 cm bakvorm invetten en bekleden met bakpapier.

Dan de oploskoffie oplossen in enkele eetlepels warme whiskey en samen met de rest van de whiskey, de boter, de chocolade en de suiker in een kommetje au-bain-marie laten smelten.

De bloem, zelfrijzende bloem en het cacaopoeder zeven. Hierop het boter-chocolade mengsel gieten en beide mengen tot juist gemengd. De eieren toevoegen en mengen. Dit alles in de bakvorm gieten.

De brownies bakken gedurende 1h15min of tot een pin er proper uitkomt. Alles laten afkoelen op een rooster.

Voor het glazuur: de chocolade en de room smelten au-bain-marie. Dit glazuur over de brownies gieten.


Bron: Kok Robin

No comments:

Post a Comment