Stoofpotjes maak ik heel graag omdat het zoveel
smaak heeft zonder veel werk. Je kan veel variƫren met het bier dat je
gebruikt. Meestal maak ik het met Kasteelbier of bruine Leffe maar dit maal
probeerde ik een combinatie van Westmalle en Mort Subite kriek lambiek. Ik had
eerst schrik dat dit te zoet zou worden maar het tegendeel was waar, de balans
was juist goed.
Men neme (voor 2 personen):
- 750g stoofvlees (grote eters J)
- 1 ajuin in halve ringen gesneden
- 1 flesje Westmalle
- 1 flesje Mort Subite kriek lambiek
- 2 eetlepels bloem
- 1 snede brood
- Scherpe mosterd
- 1 bouillonblokje rund
- Tijm/laurier
- Peter/zout
Plan van aanpak:
Eerst en vooral kruiden we het vlees met peper
en zout voor we het aanbakken in boter (of kokosolie). We voegen dan ook de
ajuin toe en laten alles aanbakken. Het geheel wordt dan bestrooid met de bloem
en dit wordt even meegebakken.
We gieten dan de 2 flesjes bier bij het vlees
en voegen de smaakmakers toe: boterham met mosterd, tijm/laurier en het
bouillonblokje.
We laten alles sudderen voor 3-4 uur.
Ik heb dit stoofvlees geserveerd met een puree
van aardpeer en een salade van witloof.
PS. Het is nog lekkerder wanneer je dit een dag
op voorhand maakt.
No comments:
Post a Comment