Pages

Friday, September 25, 2015

Tarwerisotto met peultjes en erwtjes en gebakken steenbolk

Als ik vis ga kopen, kijk ik meestal wat het aanbod is in de winkel en welke vissen er op dat ogenblik in promotie zijn. Deze keer ben ik gegaan voor een voor mij onbekende vis, namelijk steenbolk. 

Steenbolk is te vergelijken met wijting en is beschikbaar van november tot maart. Het magere vlees van deze vis is wit en stevig en zacht van smaak. Vaak wordt deze vis verwerkt tot een lekkerbekje waarbij de vis eerst door een beslag gehaald wordt om dan te frituren.

Ik heb deze vis gewoon gebakken in de pan en geserveerd met een tarwerisotto met erwtjes en peultjes.

Ingrediƫnten voor 2 personen:


  • 125 g tarwekorrels (Ebly)
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 sjalotje fijngesneden
  • 1 teentje look fijngesneden
  • beetje peterselie
  • beetje dragon
  • 200 g peultjes
  • ongeveer 30 g (diepvries) erwtjes
  • ongeveer 400 g steenbolk

Wat te doen:

  • Verwarm een beetje olie in de pan en doe er de look en de sjalot bij. Laat dit een beetje meebakken en glazig worden
  • Voeg vervolgens de tarwekorrels toe en laat kort even meebakken alvorens de bouillon toe te voegen
  • Zet het deksel op de pan en laat de tarwekorrels zachtjes garen gedurende 15-20 minuutjes. De bouillon zou helemaal opgenomen moeten zijn door de tarwekorrels.
  • Blancheer ondertussen de peultjes in een beetje water. Voeg op het laatste de erwtjes toe. Giet af wanneer ze klaar zijn.
  • Kruid de steenbolk filets met peper en zout en bak ze in een beetje boter in de pan goudbruin
  • Voeg voor het serveren de peultjes en erwtjes aan de tarwerisotto toe en meng er de kruiden onder. Voeg een beetje peper toe.



Bron: Dagelijkse kost



No comments:

Post a Comment