Ik probeer 1 maal per week soep te maken in de
winter. Ik kwam dit recept tegen op de website van Dagelijkse kost en was heel
erg nieuwsgierig naar het gebruik van komkommer in een warme soep in combinatie
met Oosterse smaken Ik heb er een eigen toets aan gegeven door enkele dingen te
vervangen.
Men neme (voor 2 personen):
- 1.5 komkommer
- Halve courgette
- Stengel prei
- Stengel knolselder
- 1 ajuin
- 2 teentjes look
- 1 koffielepel currypasta
- 1 Limoenblad
- 2 cm verse gember
- 1.5l groentebouillon
- 1 aardappel
- 250 gr cottage cheese
- Wasabi naar smaak
- Gerookte makreel met peper
- Afbakbroodjes
Plan van aanpak:
Eerst en vooral alle groenten in stukken
snijden en ze dan aanbakken in boter of kokosolie. Na enkele minuten bakken, de
bouillon toevoegen samen met het limoenblad.
Alles ongeveer 45 minuten laten koken en dan
mixen.
Bak de broodjes af en meng de cottage cheese
met de wasabi. Breng een goede laag cottage cheese aan op de broodjes en leg
hierop een stuk gerookte makreel.
Bron:
dagelijkse kost
No comments:
Post a Comment