Pages

Tuesday, February 23, 2016

Komkommersoep met cottage cheese en gerookte makreel op toast

Ik probeer 1 maal per week soep te maken in de winter. Ik kwam dit recept tegen op de website van Dagelijkse kost en was heel erg nieuwsgierig naar het gebruik van komkommer in een warme soep in combinatie met Oosterse smaken Ik heb er een eigen toets aan gegeven door enkele dingen te vervangen.

Men neme (voor 2 personen):
  •         1.5 komkommer
  •         Halve courgette
  •          Stengel prei
  •          Stengel knolselder
  •          1 ajuin
  •          2 teentjes look
  •          1 koffielepel currypasta
  •        1 Limoenblad
  •          2 cm verse gember
  •         1.5l groentebouillon
  •          1 aardappel
  •          250 gr cottage cheese
  •          Wasabi naar smaak
  •           Gerookte makreel met peper
  •          Afbakbroodjes


Plan van aanpak:


Eerst en vooral alle groenten in stukken snijden en ze dan aanbakken in boter of kokosolie. Na enkele minuten bakken, de bouillon toevoegen samen met het limoenblad.
Alles ongeveer 45 minuten laten koken en dan mixen.

Bak de broodjes af en meng de cottage cheese met de wasabi. Breng een goede laag cottage cheese aan op de broodjes en leg hierop een stuk gerookte makreel.




Bron: dagelijkse kost

No comments:

Post a Comment