Pages

Monday, September 28, 2015

Witloofsoep met appel en garnalen

Soep vind ik altijd wel lekker, en zeker in de herfst. Het voornemen is om te proberen om elke week toch 1 maal soep te maken.

Deze week koos ik voor witloofsoep met appel en garnalen. Ik ben normaal niet zo een fan van witloof, maar de combinatie met de appel maakt het geheel al iets minder bitter.

Ingrediƫnten voor 2 personen:


  • 600-700 g witloof
  • 1 aardappel
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje look
  • 1 appel (ik heb jonagold gebruikt)
  • 1 l groentebouillon
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • beetje (light) room

Wat te doen:

  • Snij het witloof fijn maar bewaar 1 stronk
  • Snij de aardappel, sjalotje en look in stukjes
  • Snij de helft van de appel in stukjes en bewaar de andere helft voor bij de soep te serveren (besprenkel met een beetje citroensap tegen het bruin worden)
  • Stoof alles aan en giet er dan de groentenbouillon op
  • Laat ongeveer 20-30 minuten zacht koken 
  • Mix de soep
  • Snij de overgebleven stronk witloof in kleine stukjes
  • Serveer met de witloofstukjes, appelstukjes en de garnalen en eventueel wat room






Bron: hap en tap blog

No comments:

Post a Comment